Dior i Givenchy proizvode besplatne dezinfekcijske gelove za Francuze

Foto: Epa

U FRANCUSKOJ je broj slučajeva zaraženih novim koronavirusom prešao 5300, a smrtno je stradalo 127 osoba. Zbog toga će neki od najpoznatijih luksuznih brendova u zemlji prijeći s proizvodnje parfema na sredstva za dezinfekciju ruku.

Konglomerat luksuzne robe LVMH, matična tvrtka Christiana Diora, Guerlaina i Givenchyja, želi pomoći francuskim zdravstvenim vlastima tako što će proizvoditi sredstva za dezinfekciju i to besplatno, prenosi CNN.

LVMH je priopćio da od 16. ožujka koristi sve proizvodne pogone svojih parfemskih i kozmetičkih brendova za proizvodnju velikih količina hidro alkoholnog gela, odnosno sredstva za dezinfekciju ruku.

Isporučit će ga zdravstvenim vlastima i javnim bolnicama

Gel će biti isporučen francuskim zdravstvenim vlastima i javnim bolnicama Pariza, mreži od 39 bolnica u kojima se svake godine liječi više od 8 milijuna pacijenata.

"Ovom inicijativom LVMH namjerava pomoći u rješavanju rizika od nedostatka proizvoda u Francuskoj i omogućiti većem broju ljudi da nastave poduzimati prave mjere zaštite od širenja koronavirusa", navodi se u priopćenju tvrtke.

Potez LVMH-a prouzrokovan je raširenom nestašicom sredstava za dezinfekciju ruku širom svijeta. U SAD-u, guverner New Yorka Andrew Cuomo najavio je prošlog tjedna da će država proizvoditi sredstva za pranje ruku angažirajući zatvorenike.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti kažu da je pranje ruku sapunom i vodom još uvijek najbolji način da se spriječi prenošenje koronavirusa. Da bi sredstvo za čišćenje ruku bilo učinkovito, mora imati najmanje 60% alkohola, navode oni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.