Dio bolnice u Mostaru ponovno pretvoren u covid-bolnicu

Foto: Braco Selimovic/PIXSELL

SVEUČILIŠNA klinička bolnica (SKB) u Mostaru ponovno je odgodila pružanje redovitih usluga te je nakon više mjeseci jedan odjel u glavnoj bolničkoj zgradi pretvoren u covid-odjel zbog povećanog broja osoba koje zbog zaraze koronavirusom trebaju hospitalizaciju.  

Po podacima Kriznog stožera Hercegovačko-neretvanske županija sa sjedištem u Mostaru, u covid-bolnici se trenutačno nalazi 88 pacijenata, a prije tjedan dana bilo ih je ispod 50. Na respiratoru je 13 osoba.

Zbog toga je vodstvo SKB-a Mostar peti kat glavne bolničke zgrade ponovno pretvorilo u covid-odjel u kojemu će uz infektivni odjel biti smješteni pacijenti oboljeli od covida.

"Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći"

"Tijekom ljeta smo propustili priliku da se cijepimo i sada smo ponovo u istoj situaciji kao prije nekoliko mjeseci. Ovakvu situaciju smo mogli izbjeći", naveli su iz SKB-a Mostar i dodali da se među hospitaliziranima nalaze i mlađi građani.

Pritom su dodali kako bolnica prelazi na drugi režim rada u kojemu se odgađaju svi zahvati koji nisu žurni.

"Mnogo ljudi ponovo umire od posljedica zaraze koronom, mnogo ima teške posljedice i moramo se početi ponašati odgovorno", rekli su u SKB-u Mostar. 

Po podacima Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu, u posljednja 24 sata je zabilježena 41 novozaražena osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.