Doktori iz KBC-a Zagreb prekidali godišnji da bi transplantirali organe

DIANA ima pet godina. Prije pola godine postavljena joj je teška dijagnoza i liječnici su rekli da mora dobiti novo srce.

"Oslabljena je bila funkcija lijeve klijetke, gdje je djevojčica imala još jedan veliki tumor. I započeto je liječenje lijekovima da bi se dijete stabiliziralo i moglo biti otpušteno kući dok je čekalo srce", kazala je Dorotea Bartoniček, dr. med., specijalist pedijatar u KBC-u Zagreb.

Dnevnik HRT-a objavio je da je curica prošlog vikenda dobila novo srce. I nije jedina. U dva dana vikenda transplantacijski tim KBC-a Zagreb obavio je čak 10 transplantacija, sedam u inozemstvu i tri u Hrvatskoj.

Operacija trajala četiri sata

Dianina operacija trajala je četiri sata.

"Ona je bila hrabra i prije i sad je hrabra. Naravno, dijete je hemodinamski sada stabilno, ona je dobro, još je čeka dugačak put, ali zapravo jako dobro podnosi sve naše intervencije i naše uplitanje", istaknula je Bartoniček.

"Neki liječnici su prekinuli godišnji"

Uoči blagdana Velike Gospe realizirano je deset eksplantacija unutar KBC-a Zagreb i deset transplantacija, od čega tri u Hrvatskoj, a sedam u inozemstvu, rekao je HRT-u ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

"Bilo je puno ljudi, nije ih lako bilo dobiti taj vikend, jedan dio njih je prekinuo svoj godišnji odmor da bi mogao sudjelovati u eksplantacijama i transplantacijama i ja im još jednom zahvaljujem i čestitam", poručio je Ćorušić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.