Darinko Kosor: Za presudu generalima je kriv i Mesić te sve Vlade od 2000. godine

PREDSJEDNIK HSLS-a Darinko Kosor jučerašnju Izbornu skupštinu županijske organizacije u Varaždinu iskoristio je za komentiranje presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Kazao je da je stav HSLS-a o presudi jednak onome stavu koji su imali o optužnici kada su izašli iz Vlade Ivice Račana. "Kao sukrivce u tom postupku u zadnjih 11 godina vidimo djelovanje bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića te pasivnost u djelovanju svih vlada od 2000. do sada", kazao je Kosor i dodao kako je ova presuda dokaz da je Haški sud politički sud i da u međunarodnom pravu postoje različiti kriteriji za "velike" i "male" narode.

Izbori će najvjerojatnije biti krajem studenog


Za predsjednika Županijskog vijeća HSLS-a Varaždinske županije ponovno je izabran Dragutin Kranjčec. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je komentirao i nadolazeće parlamentarne izbore za koje pretpostavlja da će se održati krajem studenog. "Imamo sedam mjeseci teškog rada i priprema.  Hrvatska socijalno-liberalna stranka uvijek je imala saborskog zastupnika s ovih prostora i nadamo se da će tako biti i na ovim parlamentarnim izborima", rekao je Kosor.

Na skupu u Varaždinskim Toplicama je bio i povratnik u politiku i bivši predsjednik HSLS-a Dražen Budiša koji će biti nositelj liste stranke za 9. izbornu jedinicu. Prije skupštine predstavnici stranke su položili vijenac i svijeću na spomeniku za branitelje Domovinskog rata te su minutom šutnje odali počast poginulim braniteljima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.