Danas novi prosvjed protiv Bandića na balkonima, ljudi će lupati loncima

Foto: Marko Prpic/Pixsell

ZAGREB te zove, Pravo na grad i Zelena akcija pozvali su sve građane na još jedan prosvjed, danas u 19 sati, na prozorima i balkonima protiv zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića za kojeg kažu da nije dorastao nositi se s kriznom situacijom.

"Pozivamo sve građanke i građane Zagreba da u petak, 17. travnja u 19 sati izađu na svoje balkone i prozore te još jednom glasno poruče Bandiću - dosta je", stoji u priopćenju udruga.

Ističu kako je Zagreb pogođen pandemijom koronavirusa i potresom, a vodi ga Gradska uprava na čelu s Bandićem "koji iz dana u dan pokazuje da nije dorastao nositi se s aktualnom krizom".

Udruge su stoga pozvale građane da, kao i prije desetak dana, na svojim prozorima i balkonima izraze nezadovoljstvo i podrže sljedeće zahtjeve.

Zahtjevi

Traže da se svima koji su u potresu izgubili dom osigura smještaj u stanovima kojima Grad upravlja te da obnova mora biti pravedna, sustavna, transparentna i najbrža moguća. U izradi planova obnove traže da Grad i država moraju kao ravnopravnog sudionika uključiti i stručna udruženja i poštivati njihove zahtjeve.

"U borbi protiv pandemije tražimo konkretne mjere zaštite javnog zdravlja, a ne demagogiju nesposobnog gradonačelnika", ističu iz udruga.

Dodaje se da je organizatorica prošlog prosvjeda dobila upozorenje policije da će idući put biti sankcionirana zbog narušavanja javnog reda i mira.

"Ne želimo pristati na situaciju u kojoj su mirni prosvjedi podložni prekršajnim kaznama, dok istovremeno živimo u gradu u kojem gradonačelnik slobodno i sustavno ugrožava naše zdravlje i živote", poručuju iz udruga.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.