Damir Štimac i redari Mastersa oslobođeni za smrt 19-godišnjeg Pave Sovulja

DAMIR ŠTIMAC, brat Igora Štimca, i dvojica redara splitske diskoteke Masters oslobođeni su optužbe za smrt 19-godišnjeg Pave Sovulja, koji se u bijegu pred njima prije deset godina raznio ručnom bombom M-75.

Tko je držao palicu?

Sutkinja Maria Majić oslobodila je Štimca i redare Dražena Ordulja i Dejana Miljka jer u optužnici splitskog Županijskog državnog odvjetništva nije bilo činjenica i okolnosti potrebnih da ostvare utuženo kazneno djelo opće opasne radnje sa smrtnom posljedicom počinjeno s neizravnom namjerom.

"U optužnici nije bilo jasno čega su optuženici bili svjesni", rekla je među ostalim sutkinja Majić.

Istraga protiv Štimca i ekipe otvorena je svojedobno s jednim bitnim detaljem, kojeg danas nije bilo u optužnici. To je bejzbolska palica. Kod osiguranja Mastersa vidio ju je policajac koji je stigao na intervenciju. U istrazi se, međutim, nije ustanovilo tko je držao palicu pa je Državno odvjetništvo ispustilo taj detalj iz činjeničnog opisa. Ipak, naveli su kako su optuženici znali da Sovulj ima bombu s izvučenim osiguračem.

Nisu mogli ne znati, jer Sovulj je s poznatim delinkventom Vlatkom Radićem Van Damom i skupinom prijatelja u više navrata provocirao osiguranje diskoteke, nezadovoljan što ih ne puštaju unutra. 

Splitski sud nije htio otvoriti istragu protiv Štimca

Splitski Županijski sud, inače, nije ni želio otvoriti istragu protiv mlađeg Štimca. Učinjeno je to tek nakon intervencije Vrhovnog suda. Slavko Lozina prvi je sudio, no pred kraj postupka sjetio se da je dobar prijatelj s Damirovim bratom Igorom pa je zatražio da netko drugi dobije predmet.

Štimac i ostali bili su vidno zadovoljni presudom, no ipak su se suzdržali komentara. Županijsko državno odvjetništvo sigurno će uložiti žalbu. Premda na leđima ima kazneni postupak, koji još uvijek nije pravomoćno okončan, Damir Štimac bez problema stažira na splitskim sudovima, a usto se bavi i menadžerskim poslom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.