Cviku osam mjeseci zatvora zbog prijetnje krunskoj svjedokinji

JAKŠA CVITANOVIĆ CVIK u svojevrsnoj pauzi sudskog procesa protiv korčulanske narko hobotnice, osuđen je danas na osam mjeseci zatvora i to zbog kaznenog djela sprečavanja dokazivanja, odnosno zbog prijetnje Petri Gugić - svjedokinji u procesu protiv Cvikove skupine od 16 optuženika. 

"Platit ćeš glavom"

Drugookrivljeni Ivica Zulim dobio je šest mjeseci. Naime, kako je utvrdio sud, Cvik i Zulim dogovorili su u pritvoru na Bilicama u kolovozu prošle godine da preko Zulimove sestre Marijane Ugrine priprijete Gugićki koja je glavni svjedok u postupku protiv Cvika i njegovih pomagača.

Zulimova sestra najprije je poslala SMS poruku Gugić te su se potom čule telefonski. Cvik je tražio da izmjeni iskaz inače će "platiti glavom i ona i njezin suprug Damir Rašigadić". Zanimljivo je napomenuti kako je Rašigadić prošlog ljeta "pao" s većom količinom heroina i to upravo sa Zulimom.

Dva mjeseca više za Cvika

Sud je vjerovao Petri Gugić, koja je detaljno opisala razgovor, a njezinu priču potvrdio je i otac njezina supruga Adnan Rašigadić, inače velolučki veterinar, koji se s Petrom zatekao u automobilu upravo u trenutku kada je nazvala Zulimova sestra.

Za suca Damira Ronca dvojbe nije bilo, Cvika i Zulima su proglasili krivima, a Cvik je dobio dva mjeseca više jer je više puta osuđivan, dok je za sud Zulim neosuđivan.

Dragan Miljuš
Foto: Joško Ponoš/Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.