Čobanković koji je slao specijalce na seljake hvali se da je dobar pregovarač

MINISTAR regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, danas je novinarima otkrivao "težak" teret koji su pred njega stavili seljaci, nakon što su izričito tražili da umjesto resornog im ministra poljoprivrede Božidara Pankretića postave upravo njega kao pregovarača Vlade uz potpredsjednike Kosor i Polančeca. Podsjetimo, ratari koji se osjećaju prevarenima, nakon prošlotjednog pohoda traktorima na Zagreb, traže zaštitnu cijenu pšenice od 1,25 kuna, a traži se "zaštita" i za uljanu repicu od 2,50 kuna, a za sljedeći tjedan očekuje se nastavak pregovora.

Pregovaramo o bitnom

"Gledajte, mi pregovaramo o bitnim stvarima i ne može se baš od nas očekivati da se u jednom krugu pregovora sve baš razriješi", otkrio je novinarima Čobanković koji je sada već tako davne 2005. godine na prosvjednike seljake slao interventni vod specijalne policije kako bi razbucali prosvjednike i uklonili traktorske blokade. Danas kaže kako su ga seljaci zvali da pregovara jer su imali dobra iskustva i komunikaciju.

Čobanković je tako danas bez zamuckivanja rekao kako će se učiniti da Vlada ispuni obveze koje je preuzela prema poljoprivrednim proizvođačima. 

Ajmo mi to smjestit' u silose pa onda pregovarat

"Pratit ćemo tržišnu cijenu pšenice, no sada je prerano govoriti o ishodima pregovora", rekao je Čobanković koji je otkrio kako se još uvijek nitko nije javio od otkupljivača te licitirao moguću otkupnu cijenu. Podsjetimo, nedavno je šef HSS-a Josip Friščić otkrio kako veliki prijatelj premijera Ive Sanadera Ivica Todorić nema novaca za otkup pšenice. Samo prošle godine Todorić je otkupio 300 tisuća tona.

"Sada je najvažnije da se sve obavi pred nadolazeću žetvu pšenice te da se ona smjesti u silose. Onda će biti dovoljno vremena za za dogovor o uvjetima otkupa pšenice", rekao je Čobanković dodajući kako uključivanje u pregovore nije bila njegova želja ni volja.

I.Ć.
Foto: Davor Pongračić (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.