Cijepili ste se na Velesajmu? Iz Štampara imaju važne informacije za vas

Foto: Pixsell/Matija HAbljak

NASTAVNI zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u priopćenju poslanom medijima navodi kako obavještavaju sve građane grada Zagreba koji su cijepljeni prvom dozom cjepiva protiv covida-19 na Zagrebačkom velesajmu da su tamo naručeni i za cijepljenje drugom dozom.

Pritom je termin cijepljenja drugom dozom definiran u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, stoji u priopćenju

Točan termin za cijepljenje drugom dozom na Velesajmu građani mogu provjeriti u sustavu e-Građani, pozivom na besplatni broj 0800 8804 ili preko odabranog liječnika obiteljske medicine, poručuju iz Štampara.

Druga doza na Velesajmu samo za one koji su tamo primili i prvu dozu

Iz Štampara također napominju kako je cijepljenje drugom dozom na Velesajmu, organizirano isključivo za osobe koje su na tom punktu primile i prvu dozu cjepiva. Osobe bez termina narudžbe neće biti cijepljene zbog ograničenja organizacijskih kapaciteta, stoji u priopćenju.

Iz NZJZ-a građane mole da se strogo pridržavaju termina narudžbe radi izbjegavanja nepotrebne gužve i u svrhu dosljednijeg pridržavanja epidemioloških mjera i preporuka. Sukladno tome, na cijepljenje je dovoljno doći pet minuta ranije. Također se jasno apelira na održavanje propisanog fizičkog razmaka prilikom čekanja u redu na cijepljenje s ciljem zaštite zdravlja svih prisutnih, zaključuje se u priopćenju.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.