Cijeli Stradun plakao za Dubravkom Šuicom

"CIJELI Stradun plače za mnom", izjava je Dubravke Šuice koja je već ušla u anale novije hrvatske povijesti, kao i njen plač u izbornoj noći nakon što joj je Andro Vlahušić "izmaknuo" gradonačelničku fotelju.

Maramice za sve oni koji bi plakali

Naime, Šuica koja je nakon dva mandata izgubila vlast u Dubrovniku, a njena stranka HDZ, većinu u gradskom vijeću, proglasila se moralnom pobjednicom. Štoviše u njenim posljednjim medijskim ispadima često naglašava kako građani Dubrovnika žale zbog njezina poraza.

Da Stradun zaista plače za "Mamom Šujom", dokazala je i sinoć poznata dubrovačka udruga "Nazbilj", koja je ispred Orlandova stupa održala kratki performance pod nazivom "Cijeli Stradun plače za mamom". Tako je dvadesetak građana Dubrovnika glasno naricalo za "Mamom", izazivajući smijeh i radoznalost okupljenih turista u staroj gradskog jezgri. Dubrovčani su tako lili krokodilske suze, a udruga je dijelila i maramice svima onima kojima je teško radi odlaska najdraže "Mame".



Srđan Kera prvi čovjek Udruge, po Stradunu je, kao da je procesija Svetog Vlaha, na posebnom jastučiću nosio relikviju, a bila je riječ o "Maminoj suzi", koja će se za "vijeke vjekova" čuvati u posebno izrađenoj posudi.

Vlahušiću dali sto dana, a onda ...

Udruga "Nazbilj" često izvodi političke performance na oduševljenje Dubrovčana. Od poznatog hoda Indijanaca po Stradunu koji je predstavljao egzodus iz stare gradske jezgre, pa do hokejaške utakmice za Stradunu, pa sve do mjuzikla "Mamma Mia" u kojem su ismijali ama baš sve kandidate za gradonačelnika. Novom gradonačelniku obećali su 100 dana mira, a onda "kuku, jao".

I.Ć.
Foto: Željko Tutnjević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.