Čelnik njemačkog diva koji posjeduje Bild i Politico: Zaposlit ćemo stotine novinara

Ulaz u berlinsko sjedište tvrtke Foto: Axel Springer

NJEMAČKI medijski div Axel Springer namjerava u narednim godinama zaposliti nekoliko stotina novinara, izjavio je u intervjuu za Sueddeutsche Zeitung (SZ) član uprave Jan Bayer.

Axel Springer vlasnik je Bilda, tabloida s najvećom nakladom u Njemačkoj, koji je u kolovozu pokrenuo i televizijski kanal. Vlasnik je i dnevnika Die Welt, a ima većinski udio i u Business Insideru.

Očekujem da će broj novinara porasti, rekao je Bayer, član uprave medijskog diva zadužen za odjel News Media.

U idućih 5 godina planiraju imati više od 3000 novinara

"Od 16.000 zaposlenih u Axel Springeru njih 9000 radi u medijskom sektoru, od čega su 2400 novinari, a taj će broj u idućih pet godina premašiti 3000, što znači da će porasti za četvrtinu", rekao je Bayer.

Brojka, po njegovim riječima, ne uključuje novinare koji bi trebali postati dio medijskog konglomerata nakon preuzimanja američke internetske medijske kuće Politico i preostalih 50 posto udjela u zajedničkoj tvrtki Politico Europe.

2019. njemački izdavač sklopio je strateško partnerstvo s američkom investicijskom tvrtkom Kohlberg Kravis Roberts (KKR), a 2020. je isključio dionice iz frankfurtske burze i najavio brzo širenje digitalnog poslovanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.