Čelnica splitskog HDZ-a ostavkom preduhitrila smjenu

"MI SMO u HDZ-u navikli na pobjede, a na prošlim smo lokalnim izborima ostvarili lošiji rezultat od priželjkivanog. Istraživanja koja smo radili pokazala su da je Kerum preuzeo veliki dio HDZ-ovog biračkog tijela i zahvaljujući glasovima velikog dijela naših birača postao gradonačelnik", stoji u priopćenju čelnice splitskog HDZ-a Željane Kalaš u kojem obrazlaže svoju ostavku.

> Smjena šefice splitskog HDZ-a: Kerum gubi saveznika i dobiva ljutog protivnika!

Kako je pojasnila podnijela je neopozivu ostavku na dužnost predsjednice splitskog HDZ-a i sazvala sjednicu Gradskog odbora radi potrebne daljnje procedure. Kalaš ističe kako je njen čin moralna obveza i čin preuzimanja odgovornosti koju imam kao prva među splitskim HDZ-ovcima. 

Podsjetimo, Index je jučer prvi objavio kako predsjednici temeljnih ogranaka splitskog HDZ-a, njih 30 od ukupno 34, traže izvanrednu skupštinu Gradskog odbora, kako bi se pokrenuo postupak za smjenu dosadašnje šefice splitskog HDZ-a Željane Kalaš, koju će, po svemu sudeći, naslijediti ravnatelj splitskog KBC-a Dujomir Marasović.

Kalaš o novom "predsjedniku"

Zanimljivo je da u svom priopćenju Kalaš naglašava da iako nema službeni ugovor o koaliciji, surađuju s gradonačelnikom Željkom Kerumom kroz rad Gradskog vijeća, a "novi predsjednik imat će potpunu autonomiju odlučiti o sudbini suradnje sa aktualnim splitskim gradonačelnikom, odnosno hoće li je raskinuti ili nastaviti suradnju".

Naime, treba naglasiti kako se Marasović se već oštro sukobio s gradonačelnikom Željkom Kerumom oko prilazne ceste novom rodilištu. Tražio je Marasović nedavno da ga HDZ-ovi gradski vijećnici podrže po tom pitanju, no oni su se priklonili željama Željane Kalaš da se ne ide protiv Keruma.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.