Castrova sestra špijunirala za SAD

SESTRA kubanskog diktatora Fidela Castra priznala je kako je 60-ih godina skupljala povjerljive informacije za SAD.

Juanita Castro, koja živi na Miamiju, informacije za američke tajne službe prikupljala je tijekom tri godine. U svojim je memoarima napisala kako se sa svojom braćom, Fidelom i Raulom razišla zbog ubojstava političkih neprijatelja, pišu svjetski mediji. 76-godišnja Juanita Castro tvrdi kako je tijekom 60-ih godina upozoravala i skrivala disidente, sve dok 1964. godine nije konačno napustila otok.

Nije primala naknadu, a ni sudjelovala u nasilnim akcijama protiv kubanske vlade

Na ovu objavu još nisu reagirali niti SAD, niti Kuba. Juanita je u redove CIA-e regrutirana dvije godine nakon revolucije 1959. godine kada je njezin brat Fidel došao na vlast na Kubi. S bratom se razišla zato što je, po njezinim tvrdnjama, Fidel odbacio nacionalno-demokratsku revoluciju i okrenuo se jednopartijskoj marksističkoj državi. Po njezinim riječima, taj je zaokret napravio samo da bi ostao na vlasti.

"Izdao je tisuće nas koji smo patili i borili se za revoluciju koju je ponudio", piše Juanita te dodaje kako je takva revolucija trebala na Kubu dovesti mir i demokraciju. Juanita je radila pod kodnim imenom Donna, a dogovorila se da ne prima nikakvu naknadu za svoje djelovanje te da ne mora sudjelovati u nasilnim akcijama protiv kubanske vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.