Canterburyjski nadbiskup održat će povijesnu prvu virtualnu misu

Foto: EPA

ZBOG pandemije prouzročene koronavirusom, canterburyjski nadbiskup, vjerski poglavar anglikanaca, u nedjelju će slaviti svoju prvu virtualnu misu koja će se prenositi putem interneta i na radiju, što je prvi takav slučaj u povijesti Anglikanske crkve.

Inicijativa je dio napora koje čini Anglikanska crkva u prilikama krize prouzročene pandemijom novog koronavirusa, priopćeno je.

Misa koja će se služiti u kapeli u palači Lambeth, nadbiskupovoj službenoj rezidenciji u Londonu, prenosit će se na mrežnoj stranici Anglikanske crkve i na 39 radijskih stanica BBC-ja, britanske javne radiotelevizijske mreže.

U nedjelju se organizira i Nacionalni molitveni dan "u crkvama svih glavnih konfesija" namijenjen "svima koji su bolesni i tjeskobni te svima koji skrbe za bolesnike".

Nadbiskup Canterburyja i Yorka pozvao je u utorak da se mise ne slave do drukčije odluke, nakon vladinih preporuka da se izbjegava svaki kontakt i putovanje koje nije nužno.

BBC je pak objavio da uvodi posebne emisije "u prilikama s kakvim se još nismo susretali", kao što su tjelovježba za starije, vjerske emisije i školski programi za djecu koja od petka ne idu u školu u Velikoj Britaniji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.