Čak 60 posto Hrvata ne vidi bolju budućnost za sebe, a 75 posto misli da stranke ne rade svoj posao

ČAK 60 posto građana Hrvatske ne vidi budućnost za sebe i svoje bližnje, pokazalo je istraživanje Nacionalni indeks sreće.

Prema tome istraživanju čak 75 posto građana smatra da političke stranke ne rade u interesu građana, 44 posto kaže da Hrvati lažu, 47 posto da su pohlepni, 48 da su zavidni, a ipak još uvijek relativno sretni. Za čak 15 posto je poraslo nepovjerenje građana u budućnost Hrvatske u odnosu na prošlu godinu.

Građani puno očekivali od nove vlasti, no ne vide poboljšanja

Povjerenje građana prema političkim strankama pada već godinama. Politolog Nenad Zakošek je kazao da građani još uvijek ne vide efekte promjene vlasti, koja se dogodila prije pet mjeseci, a očekivali su jako puno prije izbora te je zbog toga palo povjerenje u državu i Vladu, piše HRT. 

Ispitanici su Vladi dali vrlo nisku ocjenu zadovoljstva, samo 2,36, dok ih je 64 posto potpuno nezadovoljno prilikama u Hrvatskoj za pristojan život. No, čak 43 posto građana još uvijek ima visoko povjerenje u osobe u svojoj radnoj i privatnoj okolini.

"U Hrvatskoj postoji patološka zavist"

Psihijatra Veljka Đorđevića nisu iznenadili visoki postoci za zavist, laganje i pohlepu Hrvata zato što u "hrvatskoj postoji patološka zavist odnosno jal kod građana na bilo kakav pozitivan rad nekog drugog. Kaže i da smo skloni eliminirati i usporavati sposobne, propulzivne i uspješne, jer predstavljaju opasnost za nesposobne. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.