Sud odbio jamčevine: Buniću i Čehokovoj varaždinskoj ekipi mjesec dana istražnog zatvora

Foto: Ronald Goršić / Cropix

IVAN ČEHOK, Miroslav Bunić, Zlatko Horvat i Stanko Vitez provest će mjesec dana u istražnom zatvoru. Pritvor im je određen  zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Podsjetimo, vlasnik Zagorje-Tehnobetona i jedan od najbogatijih Hrvata, Miroslav Bunić, priveden je jučer zajedno s bivšim varaždinskim gradonačelnikom Ivanom Čehokom, njegovim tadašnjim zamjenikom Zlatkom Horvatom te gradskim pročelnikom Stankom Vitezom. 

Uskok ih istražuje zbog sumnjivog poslovanja Bunićeve firme s Gradom Varaždinom. Tereti ih se da su zlouporabom položaja i ovlasti oštetili Grad Varaždin za 6.413.984 kuna, a Bunićevim tvrtkama istovremeno pribavili nepripadnu korist u iznosu od 6.156.604 kuna.

Stanovi za namještanje poslova

Sumnja se da su Čehok i Horvat pogodovali Bunićevim poduzećima u dobivanju i realizaciji poslova s Gradom. Bunića se tereti da je uslugu Horvatu vratio kupnjom stana, obojici je navodno platio po sto tisuća kuna kao dio kupoprodajne cijene za kupljene stanove, a kao protuusluga obavljeni su i radovi na Čehokovom privatnom objektu. U svemu im je pomagao bivši gradski pročelnik Stanko Vitez kome se Bunić odužio povoljnom cijenom za čak tri stana.

Bunić ponudio dva milijuna kuna jamčevine, Čehok svoju i majčinu kuću


Bunić je sudu ponudio jamčevinu od dva milijuna kuna u zamjenu za slobodu, kaže njegov odvjetnik Mirko Ramušćak. "Predloženo je jamstvo, ali ga je sud za sada odbio", rekao je Ramušćak.

Jamčevine su ponudili i drugi uhićenici. "Mi smo ponudili pola obiteljske kuće i obiteljsku kuću njegove majke", ističe Vlado Sevšek, odvjetnik Ivana Čehoka.

Odvjetnici sve četvorice spremaju žalbu protiv rješenja o istražnom zatvoru, a onda se čekaju pozivi za svjedoke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.