Buna u Podgori: Država otela, a narod plaća?!

MJEŠTANI Podgore ipak su se danas okupili na jadranskoj magistrali u znak prosvjeda zbog nezavidne situacije u kojoj su se našli. Država eksploatira teren, koji Općina plaća bivšim vlasnicima. Podgoru je to dovelo u blokadu, prije dva tjedna im je HEP isključio javnu rasvjetu.

Rješenje problema se ne nazire pa načelnik Općine Ante Miličić i Podgorani traže hitnu reakciju mjerodavnih. Ili da država preuzme plaćanje ili da Općina dobije komercijalnu eksploataciju terena ili ukidanje Općine i pripojenje Gradu Makarskoj. 

Ostojić zabranio prosvjed

Podgorani su planirali na sat vremena blokirati promet jadranskom magistralom, ali od toga su odustali jer ih je dočekao kordon interventne policije. Ministar Ranko Ostojić zabranio je prosvjedovanje, i to zbog nezgodnog mjesta održavanja na frekventnoj javnoj prometnici, ali i zbog toga što je okupljanje prijavljeno prije četiri, a ne prije pet dana, kako nalaže zakon.

Policajci i Podgora u mraku, kakva uvertira za turističku sezonu

Načelnik Miličić očekuje dogovor između Ministarstva turizma i HEP-a, kako bi se makar riješio problem s javnom rasvjetom. Navodno se sprema i širi sastanak na kojem bi sudjelovali i predstavnici Ministarstva pravosuđa, DORH-a i AUDIO-a kako bi se pronašlo trajno rješenje.

Turistička sezona već kuca na vrata, na teritoriju Podgore boravi više od 100 turista iz inozemstva i ovakva slika zasigurno ne predstavlja Hrvatsku kao poželjno turističko odredište. Buna naroda, nerazuman zakon, gomila policajaca i službenih vozila... Kome to sve skupa treba?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.