Brodosplit gradi polarni kruzer. Primat će 196 putnika, imat će dva helidroma

Ilustracija: Miranda Cikotic/PIXSELL

KOBILICA za tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije položena je u Brodosplitu, a taj brod koji se gradi u splitskom brodogradilištu nosit ​će ​ime Ultramarin i ugovoren je za američkoga naručitelja Quark Expeditions​.

Vrijednost broda koji bi trebao biti dovršen 2020. godine je poslovna tajna​.

Primat će 196 putnika, imat će dva helidroma

Riječ je o modernom brodu za polarne ekspedicije dužine 128 i širine 21,5 metara te težine 13.500 bruto tona. Na brodu će biti dva helidroma te 20 brzih gumenih čamaca. Četiri glavna elektro i dizel motora će mu omogućiti brzinu od 16 čvorova.

Novi brod kombinira vrhunsku tehnologiju i napredne sigurnosne sustave koji će putnicima omogućiti brži silazak s broda i zalaz dublje u polarnu divljinu.

"​Ovo je novi poslovni uspjeh Brodosplita i pozitivan iskorak na tržištu. To će biti prelijep brod koji će moći primiti 196 putnika, o kojima će se brinuti 113 članova posade. Brodosplit ovakvim brodovima definitivno konkurira svjetskom tržištu", kazao je glasnogovornik Brodosplita Josip Jurišić.

Rekao je da Brodosplit posluje pozitivno i ima punu knjigu narudžbi sve do 2022. godine. Istaknuo je kako se izrada serije ophodnih brodova odvija "predviđenom dinamikom".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.