Brnjac pričala s Puljkom i Tomaševićem oko Poljuda i Maksimira

Foto: FaH

MINISTRICA turizma i sporta Nikolina Brnjac razgovarala je danas s gradonačelnicima Zagreba Tomislavom Tomaševićem i Splita Ivicom Puljkom o aktivnostima koje gradovi moraju poduzeti za sufinanciranje izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa.

Sukladno novom Zakonu o sportu, na temelju prijedloga Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, vlada je na sjednici 6. srpnja donijela odluku o proglašenju gradskih stadiona Maksimir i Poljud sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Iz Ministarstva turizma i sporta ističu kako je današnji sastanak nastavak aktivnosti vlade da zajedno s gradovima, u čijem su vlasništvu stadioni, pomogne obnovu, odnosno rekonstrukciju ta dva kapitalna sportska objekta.

"Razgovarali smo koji su daljnji koraci gradova kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili projekti da bi se iskoristila financijska sredstva koja je država prvi put osigurala za sportske građevine od nacionalnog interesa", rekla je Brnjac.

Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan je od strateških ciljeva vlade te je do sada uloženo više od 10 milijuna eura u obnovu ili izgradnju oko 170 sportskih projekata u Hrvatskoj.

Što se tiče sportskih građevina od nacionalnog interesa, kao prvi korak vlada je osigurala 27 milijuna eura za sljedeće dvije godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.