Britanski snajperist s tri metka ubio petoricu ISIS-ovaca i spasio desetke života

Ilustracija: 123rf

SPECIJALAC britanskog SAS-a spriječio je teroristički napad tako što je ubio petoricu ISIS-ovaca, piše Daily Express, pozivajući se na vojne izvore.

Snajperist, koji je gađao s preko 800 metara udaljenosti, na ISIS-ovce je potrošio samo tri metka, a dvojica od njih bili su bombaši samoubojice koji se upravo krenuli na misiju tako da je nepoznati britanski specijalac vjerojatno spasio na stotine ljudskih života.

Operacija se odvila prije dva tjedna desetak kilometara od grada Mosula koji je pod kontrolom ISIS-a.

Operacija je naređena nakon što su sumnjivci uočeni dok su izlazili iz jednog postrojenja za koje se sumnjalo da je imrovizirana tvornica bombi. Muškarci su bili sumnjivi zbog činjenice što su nosili velike kapute iako je vani bilo pretoplo za takvu odjeću.

Prvi džihadist pogođen je u prsa, a metak je aktivirao bombu koja je ubila njega i još dvojicu njegovih čuvara u obližnjem automobilu. Drugi ISIS-ovac ubijen je izravnim pogotkom u glavu dok je pokušao pobjeći nazad u zaključano postrojenje. Treći džihadist je također ubijen tako što mu je metak aktivirao bombu koju je imao oko sebe.

Izvor iz vojske rekao je kako se radi o klasičnoj SAS misiji. "Jedinice nadziru područje nekoliko tjedana, u prvom redu radeći kao promatrači za zračne napade za koje prikupljaju informacije", rekao je vojni izvor.

"Prije tri tjedna obavještajci su dobili informaciju da se u obližnjem selu nalazi tvornica bombi", dodao je objašnjavajući zašto su se specijalci SAS-a našli upravo na tom mjestu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.