Britanski proizvođač koji je kupio tvrtku Belišće žali se na poslovanje

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

BRITANSKI proizvođač ambalaže DS Smith, vlasnik tvrtke Belišće, upozorio je na kontinuirano nepovoljne uvjete poslovanja, potvrdivši ipak prognoze poslovnih rezultata za cijelu godinu.

Makroekonomska neizvjesnost počela je utjecati na obujam prometa u međunarodnoj trgovini, što znači i manju potražnju za ambalažom, objašnjavaju u britanskoj tvrtki u preliminarnim poslovnim procjenama, objavljenim uoči skupštine dioničara.

Kao dodatni nepovoljni faktor izdvajaju i slabu prodaju u Njemačkoj. Najveće europsko gospodarstvo na rubu je recesije zbog naglog pada izvoza, posebno u Veliku Britaniju uoči Brexita, tumače u DS Smithu.

Očekuju da će uspjeti prebroditi te teškoće novim poslovima u SAD-u i drugim europskim zemaljama. Ukazuju i na povoljan utjecaj cijena, koje su zahvaljujući dobroj reputaciji uspjeli zadržati na visokoj razini, paralelno kočeći rast troškova.

Stoga su potvrdili važeće procjene godišnjih poslovnih rezultata.

"Unatoč nastavljenim oscilacijama u makroekonomskom okruženju i troškovima inputa, naš fokus na cjenovnu disciplinu, povećanje marži, intenzivnije poboljšanje troškova i efikasnosti i generaciju gotovine podupiru naša očekivanja o nastavku pozitivnog trenda u ovoj godini", dodaje se u priopćenju.

„Temeljni pokretači potražnje za održivom valovitom ambalažom i dalje su snažni, a naša vodeća ponuda za klijente u sektoru robe široke potrošnje i u internetskoj prodaji ulijeva nam povjerenje da ćemo uspjeti povećati obujam prodaje i udio u tržištu", rekao je izvršni direktor DS Smitha Miles Roberts.

U Hrvatskoj je DS Smith uz tvrtku Belišće vlasnik proizvođača plastične ambalaže Kaplast iz Vojnića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.