Britanski premijer Gordon Brown teško se osramotio u predizbornoj kampanji


AKTUALNI britanski premijer Gordon Brown teško se osramotio u predizbornoj kampanji nakon što je na susretu s glasačima, misleći kako ga nitko ne čuje, na provokativno pitanje jedne građanke potiho neumjesno reagirao nazvavši ženu "fanatičnom", prenose danas britanski mediji.


Premijer je tijekom obilaska Britanije u predizbornoj kampanji jučer susreo 65-godišnju umirovljenicu Gillian Duffy, koja mu je postavila vrlo neugodna i direktna pitanja o britanskom javnom dugu, porezima i imigracijskoj politici. Iznerviran njezinim oštrim provokativnim pitanjima, premijer je prilikom ulaska u automobil, vjerujući da ga nitko ne čuje, prokomentirao kako je susret bio "teška katastrofa". "Niste me smjeli pustiti s tom ženom. Čija je to ideja bila? Ona je fanatična!", promrmljao je premijer ljutito.

Brown došao na prag Gillian Duffy i posuo se pepelom: Ja sam grešnik pokajnik!

Ovu je primjedbu, na njegovu sramotu, snimio mikrofon koji je cijelo vrijeme nosio prikopčan na odijelu. Izjava je potom objavljena prilikom premijerova intervjua na britanskoj radiopostaji BBC, nakon čega je izbio skandal.

Brown je stoga danas posjetio dom Gillian Duffy u Rochdaleu na sjeverozapadu Engleske, kako bi se javno "posuo pepelom" i zatražio ispriku za svoje ponašanje. "Ako želite, bit ću grešnik pokajnik", rekao je Brown gospođi Duffy, objasnivši kako "ponekad kažemo ono što ne mislimo, ponekad nešto kažemo greškom, a ponekad kažemo nešto što istog časa želimo ispraviti". "Želio sam doći ovamo i kazati gospođi Duffy da mi je žao, da sam doista pogriješio, ali i da razumijem njezinu zabrinutost te da sam neke njezine riječi naprosto krivo shvatio", skrušeno je kazao premijer.

Duffy je nakon susreta izjavila kako joj nije jasno kako si je premijer, kao obrazovana osoba, dopustio takve riječi. "On bi trebao voditi ovu zemlju, a proziva posve običnu ženu koja mu postavlja pitanja koja bi mu postavio svaki drugi građanin ... Govorit će o porezima, porezima i opet porezima u idućih 20 godina sve dok ova zemlja ne izađe iz duga. I on mene zbog toga naziva 'fanatičnom'", začuđeno je prokomentirala Duffy, dodajući usput kako čitavog života glasa upravo za Brownove laburiste. Britanski mediji puni su analiza i procjena hoće li i koliko ovaj gaf naštetiti Gordonu Brownu u utrci za novi premijerski mandat.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.