Britanski par se na medenom mjesecu u Meksiku zarazio svinjskom gripom

DVOJE Britanaca za koje je potvrđeno da su zaraženi svinjskom gripom bolest su "zaradili" provodeći svoj medenim mjesec u Meksiku.

Ian i Dawn Askham su iz Cancuna doletjeli prošlog utorka te su već onda imali simptome gripe, a sinoć je njihov nalaz bio pozitivan na smrtonosnu bolest. Ova priča stvara strah među turistima koji su se vratili iz Meksika, a Velika Britanija savjetovala je svojim građanima da idu u tu zemlju samo ako ne mogu odgoditi putovanje. Bračni par osjetio je simptome nakon povratka iz Meksika kada su se pojavili prvi slučajevi prelaska virusa sa svinja na ljude, piše Daily Mail.

Iz Meksika u Manchester doputovao putnik sa simptomima gripe

Također i sedam njihovih prijatelja i članova obitelj pokazuje simptome gripe te se nalaze među 17 ljudi u Velikoj Britaniji koji su već testirani na bolest. Britanski glavni medicinski direktor Liam Donaldson rekao je kako pandemija nije neizbježna, no da su liječnici izrazito zabrinuti. Priznao je kako će se Britanci teško izvući iz globalne pandemije, ako se ona pojavi, ali da mogu smanjiti njezine efekte putem lijekova.

Turističke agencije u Velikoj Britaniji, nakon ovog slučaja, čine sve kako bi stopirale putovanja u Meksiko te vratile turiste koji su već u toj opasnoj zemlji. Danas ujutro je jedan putnik koji je došao iz Meksika u zrakoplovnu luku u Manchesteru osjetio simptome gripe, pa je ubrzo poslan na testove koji će utvrditi je li i on zaražen svinjskom gripom.

I.Kri.
Foto: Daily Mail

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.