Britanski ministar uhvaćen kako gužva tajne dokumente i baca ih u koš za smeće

DESNA ruka britanskog premijera Davida Camerona, Oliver Letwin, je uhvaćen kako gužva tajne dokumente i baca ih u koš za smeće u parku.

Politički savjetnik britanskog premijera je snimljen kako u pet navrata baca dokumente sa osjetljivom korespodencijom o terorizmu i nacionalnoj sigurnosti. Ministar je u koš za smeće u parku blizu sjedišta vlade bacio više od 100 dokumenata.

U smeću pisma odbora koji nadzire tajne službe

Fotografije ministra koji gužva papire i baca ih u smeće objavio je Daily Mirror. U jednom od njih je stajalo kako su šefovi obavještajnih službi "propustili reći istinu, odnosno lagali, o britanskom sudjelovanju u kontroverznom ispitivanju terorista. Te "kontroverzne metode" ispitivanja su podrazumijevale razne oblike mučenja.

Letwin ima funkciju premijerovog koordinatora politika. U smeće je bacio pisma britanskog Odbora za obavještajnu zajednicu i sigurnost na kojima su bili datumi od 27. srpnja 2010. godine do 30. kolovoza 2011. godine. Taj odbor nadzire tajne službe MI5 i MI6. U jednom pišu kako nisu dobili točnu informaciju o britanskom sudjelovanju u tajnom prevoženju na ispitivanja osumnjičenih za terorizam diljem svijeta.

U dokumentima se spominje i Tony Blair

U bačenim dokumentima se spominju organizacije kao što je Europska komisija i političari među kojima i premijer Cameron, njegov zamjenik Nick Clegg i bivši britanski premijer Tony Blair.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.