Brački SDP-ovac hvali i brani Kuščevića

Foto: Patrik Macek/Pixsell

NAKON Ivane Marković, SDP-ove gradonačelnice Supetra, koja je pohvalila suradnju s HDZ-ovim ministrom Lovrom Kuščevićem uz kojeg se vežu brojne afere zbog nekretnina na Braču, još je jedan brački SDP-ovac stao u Kuščevićevu obranu. 

Riječ je Frani Loziću, načelniku Milne, koji kaže da Kuščević, kao načelnik Nerežišća, nije odlučivao o izmjenama Prostornog plana. 

"Ne mogu ulaziti u dubinu i pozadinu ovakvog napada na kolegu Kuščevića, a posebno jer nisam upućen u Prostorni plan Općine Nerežišća te izmjene i dopune istoga za što ga se tereti. Međutim, kao dugogodišnji načelnik Općine Milna vrlo dobro sam upućen u problematiku i procedure donošenja prostornih planova kao i nižih provedbenih planova kao što su Urbanistički planovi uređenja i vrlo dobro poznajem zakonske propise kojima su propisani postupci izrada i izmjena planova. U mojim mandatima donijeli smo 2007. godine novi Prostorni plan uređenja Općine Milna i dva UPU-a. Stoga odgovorno tvrdim da nije i ne može čitava odgovornost u izradi planova biti na načelniku, pa tako ni tada na načelniku Lovri Kuščeviću", kazao je za Dalmatinski portal.

"Poučen vlastitim iskustvom i optužbi na svoj račun smatram da i u ovom slučaju kada se radi o Općini Nerežišća u smislu izrada i izmjena Prostornog plana valja biti oprezan u optuživanju jer prije svega potrebno je poznavati na kojem tijelu leži odgovornost", kazao je.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.