Božinović: Covid-redare su predložili ugostitelji

Screesnhot: Nova TV

MINISTAR unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Božinović kaže da će istraga utvrditi je li premijer Andrej Plenković bio meta napada pred vladom u ponedjeljak. 

"Istraga traje. Osoba koja je to učinila je ranila osobu iz osiguranja, pucala po zgradi vlade, sigurno se ne može isključiti da je meta napada bilo nešto drugo", kaže Božinović i dodaje da policija vrlo predano radi na ovom slučaju.

"U trenutku kada policija bude mogla podijeliti informacije s građanima, policija će to i učiniti. Motiv se također još istražuje", poručuje ministar unutarnjih poslova.

Božinović tvrdi da su covid-redare predložili ugostitelji

Na pitanje planira li se Arena Zagreb ponovno osposobiti za prihvat oboljelih od koronavirusa, ministar kaže kako će se to odlučiti s obzirom na epidemiološku situaciju, za koju kaže da nije dobra.

Rekao je da će ugostitelji razgovarati i s ministrom Aladrovićem, o zahtjevima za nadoknadu štete zbog mjera koje su donesene. 

"Ne prijeti se nikakvim kaznama za nepoštivanje mjera, i nije konobar taj koji će prijetiti gostima. Sama institucija covid-redara uvedena je na prijedlog ugostitelja, a radi se o tome da se podigne svijest. Da vlasnik restorana ili kafića bude taj koji će gosta upozoriti da treba staviti masku dok ne konzumira jelo ili piće", kaže Božinović i dodaje: 

"Bitku protiv koronavirusa ne možemo dobiti odlukama Stožera ni kaznama, nego sviješću da svojom odgovornošću možemo sačuvati nečiji život."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.