Boso prodaje maske za 14.99 kuna

Foto: Čitateljica Indexa

U HRVATSKOJ i dalje vlada masovna potražnja za medicinskim maskama. 

I dok ih na mnogim mjestima uopće nema, neki ih imaju i prodaju po prilično visokim cijenama.

Jedan od tih je trgovački lanac Boso koji masku prodaje za 14,99 kuna. 

Cijena obične kirurške maske, prije krize s koronavirusom, iznosila je 17 lipa. Ova koju prodaje Boso je, kako se čini, platnena, no veliko je pitanje može li nabavna cijena maske na policama Bosa biti takva da bi opravdala cijenu od gotovo 15 kuna. 

"Je li ovo pljačkanje građana ili što? Nevjerojatno", komentirala je čitateljica koja nam je poslala fotografiju računa i maske. 

Plenković dizanje cijena smatra profiterstvom

Na pitanje koje je postavila naša čitateljica odgovor je jučer dao premijer Plenković koji je rekao kako dizanje cijena uslijed krize smatra profiterstvom. 

On je apelirao na trgovce da ne dižu cijene proizvoda, odnosno da ne koriste krizu izazvanu epidemijom koronavirusa i potres u Zagrebu za profitiranje, poručivši da im to neće proći.

Pozvao je trgovce da "ne koriste dvije krize za profitiranje, za nešto što ne dolazi u obzir".

"Državni inspektorat, ministarstva, svi će voditi računa da onima koji nepotrebno dižu cijene proizvoda to jednostavno neće proći. Ne dolazi u obzir da netko u krizi zarađuje više nego što je to normalno", poručio je Plenković.

Ostaje vidjeti hoće li slučajeve dizanje cijena država doista i kažnjavati u konkretnim primjerima ili će sve ostati na deklarativnim porukama kako "to neće proći". 

Index je poslao upit i Bosu o tome zašto je maska skupa te koja je njena nabavna cijena, a njihov ćemo odgovor objaviti kada ga dobijemo. 

Inače, protiv lanca Boso i njegovog gazde Bosiljka Stanića tijekom godina podneseno je više optužnih prijedloga za kršenje radničkih prava. 

DORH je protiv Stanića podigao i optužnicu za zlostavljanje radnice, a inspekcija rada podnijela je četiri optužna prijedloga na prekršajnom sudu za kršenje radničkih prava - od toga je riješen samo jedan.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.