Bošnjaković: Nema potrebe da zbog slučaja Paravinja mijenjamo zakon

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković ocijenio je danas kako zbog slučaja Paravinja nema potrebe mijenjati zakon, već "eventualno proširiti sporazume zemalja regije o izručenju vlastitih državljana".

> Prekinuta potraga za Antonijom: Tijelo nije pronađeno, bespilotne letjelice snimat će korito rijeke Krke

Novinarima u Banskim dvorima kazao je kako RH zasada ima potpisane sporazume o izručenju državljana sa Srbijom i Crnom Gorom, a u pripremi su sporazumi s Makedonijom i BiH, no samo u dijelu koji se tiče organiziranog kriminala i korupcije. Prema ministrovim riječima, sporazume bi trebalo analizirati i proširiti.

Bošnjaković negira da zločincima iz drugih zemalja u Hrvatskoj nitko ništa ne može. Kako je objasnio, da je Hrvatskoj upućen zahtjev da preuzme izvršavanje kazne zatvora koja je Draganu Paravinji, osumnjičenom za ubojstvo i pokušaj silovanje 17-godišnje Antonije Bilić, izrečena u Srbiji, onda bi RH to i preuzela. No, formalnog zahtjeva, kazao je, nije bilo, a zbog čega Hrvatske ne može izvršiti kazneno-pravnu vlast druge države.

Bošnjaković kaže i kako će već danas ili za nekoliko dana poslati zahtjev za izručenjem Draga Paravinje, odnosno onda kada stigne potrebna sudska dokumentacija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.