Bosanci zgađeni izjavom ubojičinog oca

Foto: Jurica Galoić/ Pixsell, Screenshot: Facebook

DAVID Komšić dobio je 30 godina zatvora jer je trudnu djevojku izbo 88 puta nožem. Njegov otac Ivo Komšić nakon što je čuo presudu podivljao je u sudnici.

>> Komšić je proglašen krivim, dobio je 30 godina zatvora

>> PROČITAJTE PRESUDU MONSTRUMU "Kristina je patila do zadnjeg trena, a David je dobro znao što čini"

"On je dijete. Sramota", rekao je Komšić stariji nakon što je čuo presudu. Usput je sarkastično pljeskao.

>> Otac Davida Komšića podivljao nakon presude: "Sudite dijete jer je iz Bosne"

"Bravo, sudite dijete jer je iz Bosne", još je rekao Ivo Komšić. Time je jedan odvratan, monstruozan zločin pokušao umanjiti, a presudu pokušao prikazati kao napad na njegovog sina jer je podrijetlom iz BiH. Nije to prvi put da Komšići pokušavaju suđenje relativizirati, a od sina napraviti žrtvu kojoj se, eto, sudi jer je iz Bosne. Činili su to zapravo više puta tijekom suđenja, danas je samo bio vrhunac.

Jasno, ta izjava Ive Komšića izazvala je interes i u susjednoj BiH. Velik broj medija baš je tu izjavu naglasio, a velik broj ljudi zgrožen je takvim relativiziranjem zločina.

"Sad tata spominje bosnu... a da ga osudili u bih bilo bi... zato što je hrvat... općenito svi koriste nacionalizam za neku utjehu", napisao je jedan čitatelj na Facebooku portala Klix.ba.

"A kad ste u bosni nije bosanac nego hrvat, a kada nema izlaza onda je bosanac", dodao je drugi.


"Valjda mu sude zbog najbrutalnijeg ubistva, a ne zato što je iz Bosne ! Razumem oca, ali ne razumem njegovu nečovečnost i ignorisanje žrtve", napisala je jedna čitateljica.

"Šta nacionalna pripadnost Ima sa ubistvom jedne osobe, kako to da je sad Bosanac?", piše četvrti.

"Bosanac, Indijac il vanzemaljac svjesno je oduzeo život nekome. Mislim da je sve drugo suvišno komentirati"

"Sramota, osudili ste dijete iz Bosne, odlazim odavde, j...vam mater"!, vikao je tata Komšić nakon što je saznao presudu. - Ne, osudili su govno iz Bosne", piše jedna čitateljica na Facebook stranici portala Radio Sarajevo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.