Boris Johnson imenovao novog šefa svog kabineta, evo o kome se radi

Foto: EPA

BRITANSKI premijer Boris Johnson imenovao je Stevea Barclayja za novog šefa svog kabineta, dok obnavlja tim nakon serije ostavki i skandala koji su uzdrmali njegov autoritet.

Barclay "će postati novi šef premijerova kabineta. Izravno će raditi s kolegama u vladi kako bi osigurao najbrže moguće predstavljanje i provođenje premijerove agende", navodi se u priopćenju iz Downing Streeta.

On je bivši ministar za brexit

Steve Barclay bio je bivši ministar za Brexit u administraciji Therese May.

Novinar Guto Harri pridružuje se Johnsonovom timu kao direktor za komunikacije. On je bio Johnsonov glasnogovornik i šef kabineta tijekom njegovog prvog mandata londonskog gradonačelnika.

"Ovaj tjedan obećao sam promjene, kako bismo mogli nastaviti posao za koji nas je britanska javnost izabrala", rekao je premijer u priopćenju.

Prije novih imenovanja, ranije ovaj tjedan ostavku su podnijeli šef kabineta britanskog premijera Dan Rosenfield, Johnsonov glavni osobni tajnik Martin Reynolds, premijerov savjetnik za komunikacije Jack Doyle i Munira Mirza, premijerova bliska suradnica koja je s njim radila 14 godina.

Johnson odbija dati ostavku

Johnson, koji je Konzervativnoj stranci 2019. godine donio najveću izbornu pobjedu poslije Margaret Thatcher, odbija dati ostavku nakon što su objavljene informacije o zabavama u Downing Streetu tijekom covid-19 lockdowna. 

Ta otkrića postavila su pitanja o Johnsonovom često kaotičnom stilu vladanja i predstavljaju za njega najveću prijetnju otkad je preuzeo dužnost.

Ona su se samo nastavila na seriju drugih skandala.

Johnson je priznao da se u srcu Downing Streeta, koji je premijerova rezidencija i ured, trebaju riješiti problemi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.