Boeingu tijekom leta otpao dio. Morao prisilno sletjeti. U njemu bilo 176 putnika

Ilustracija: EPA

Zrakoplov kompanije Delta Airlines koji je jutros poletio iz zračne luke John F. Kennedy (JFK) u New Yorku morao se okrenuti i vratiti na aerodrom zbog kvara na opremi za slučaj opasnosti.  

Let 520 Delta Airlinesa sigurno se vratio u zračnu luku oko 8:35 ujutro nakon što je posada prijavila vibracije, priopćila je Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo (FAA). Piloti su kontroli zračnog prometa odmah nakon polijetanja prijavili da osjećaju čudne vibracije i čuju zvuk lupanja. Zrakoplov je letio 33 minute prije nego što se vratio na JFK, piše ABC7 New York. 

Otpao tobogan za slučaj opasnosti

"Nakon što je zrakoplov sigurno sletio, primijećeno je da je u nekom trenutku otpao tobogan za slučaj opasnosti", rekao je glasnogovornik Delte. U Boeingu 767 je tijekom incidenta bilo 176 putnika, dva pilota i pet stjuardesa. Nema izvješća o ozlijeđenima. 

Putnici su premješteni u drugi avion te je njihov let poletio u 10:59 ujutro, oko tri sata kasnije. Zrakoplov kojemu je otpao tobogan za slučaj opasnosti je star 33 godine te neće biti u upotrebi sve dok Delta ne procijeni njegovu ispravnost. FAA navodi da će istražiti cijeli događaj. 

Pročitajte više