Blanka Čapalija u problemima: Sestra bivše missice mora u zatvor jer nije platila štetu

BLANKA ČAPALIJA, sestra Miss Hrvatske 1993. godine Fani Čapalije, mora u zatvor na pola godine, jer nije platila štetu od 89 tisuća kuna za nestalu Kiju Picanto. Automobil je iznajmila u rent-a-caru, no nikad ga nije vratila pa je osuđena za prevaru u ožujku 2009. godine. 

Presuda je postala pravomoćna u lipnju 2009. godine tako da je rok za plaćanje od sedam mjeseci istekao još početkom 2010. godine. Blanka je, kako doznajemo, nastojala uvjeriti sud da će platiti, no to se ipak nije dogodilo. 

Dala auto Mariju pa otišla sa dečkom u Barcelonu

Na suđenju je, inače, tvrdila da je ona prevarena, a ne rent-a-car agencija Gerhardt, koja joj je iznajmila automobil. Kazala je da je auto dala nekom Mariju da ga odveze u Split, jer je imala poslovne obaveze u Dubrovniku, Zagrebu i Sarajevu. Nakon toga je otišla s dečkom na odmor u Barcelonu pa se onda silno iznenadila kad ju je zaustavila policija na granici u Neumu. 

Vlasnik agencije četiri je mjeseca pokušao vratiti automobil, koji je Čapaliji iznajmio na tri dana, sve dok ga jednog dana nije netko nazvao iz Hercegovine i zatražio otkupninu. Požalio se i kako osiguranje nije platilo štetu, jer se radi o prijevari, a ne krađi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.