Bivši zaposlenik Kamen Ingrada prijetio samozapaljenjem ako mu ne isplate dug

VLADO MAŠIĆ (54) došao je danas oko podne, potpuno trijezan, ispred upravne zgrade Kamen Ingrada u Požegi, izlio dvije litre benzina po sebi i izvadio upaljač. Zaprijetio je da će se spaliti ukoliko mu ta tvrtka ne isplati 23 tisuće kuna koliko mu duguje već godinama.

U naumu ga je spriječila policija. U PU požeško-slavonskoj doznajemo da se Mašić po dolasku policije dva puta polio benzinom, a službenici su ga pokušali nagovoriti da odloži upaljač. Kako je on to odbio napraviti i dalje prijeteći samospaljivanjem, policajci su iskoristili trenutak njegove nepažnje i svladali ga.

Prevezen je na psihijatrijsko liječenje u Opću županijsku bolnicu.

Kako se doznaje, on je od svoje firme danas dobio odbijenicu za isplatu dugovanja jer se ne nalazi u pravom "razredu" zaposlenika. Kamen Ingrad je u stečaju od 2006. godine, a prije mjesec dana kupio ga je Osijek Koteks te je osnovana nova tvrtka Velički kamen. Oni trenutno isplaćuju potraživanja sadašnjih 300 zaposlenika bivšeg kamen Ingrada te potraživanja bivših zaposlenika koji su raskinuli radni odnos najkasnije tri mjeseca uoči stečaja. No, kako je on daleko ranije dao otkaz, tvrtka ga ne smatra prioritetom.

C.D.
Foto: Ilustracija

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.