Bivši šef FBI-a: Trump je ruski saveznik

BIVŠI šef FBI-a Andrew McCabe gostovao je na CNN-u u emisiji "Anderson Cooper 360" tijekom koje je kazao kako je moguće da je Donald Trump ruski saveznik.

"Vjerujete li još da je predsjednik ruski saveznik?" pitao ga je Cooper.

"Mislim da je moguće. Mislim da je to razlog zašto smo počeli našu istragu. Vrlo sam zabrinut oko toga gdje će ta istraga završiti", kazao je McCabe.

Kako navodi CNN, ova izjava McCabea samo je još jedna bomba u nizu nakon što je u nedjelju u intervjuu za CBS rekao da je zamjenik ministra pravosuđa Rod Rosenstein razgovarao o uklanjanju predsjednika Donalda Trumpa s dužnosti u 2017. Naime, McCabe je rekao da je Rosenstein bio toliko zabrinut odlukom Trumpa da otpusti ravnatelja FBI-a Jamesa Comeyja u svibnju 2017. da je razgovarao o poticanju članova Trumpova kabineta da aktiviraju 25. ustavni amandman i uklone Trumpa.

McCabe upravo promovira svoju knjigu koja je tek izašla i odmah postala bestseler. U knjizi opisuje kako je bilo raditi u FBI-u otkako im je šefovao Trump. CNN navodi kako su opisi vrlo detaljni i živopisni te se odnose na njegovu interakciju s visokim dužnosnicima u Bijeloj kući i Ministarstvu pravosuđa.

Bijela kuća: McCabe je lažov

Savjetnica Bijele kuće Kellyanne Conway rekla je da je McCabe lažov.

Podsjetimo, McCabe, kojeg je američki predsjednik Donald Trump kritizirao zbog navodne sklonosti njegovoj suparnici na izborima 2016. Hillary Clinton, odstupio je krajem siječnja prošle godine s mjesta šefa te agencije. Ostao je raditi u policiji, ali je otpušten nekoliko mjeseci kasnije i to nekoliko dana prije odlaska u mirovinu.

"FBI od svakog zaposlenika očekuje da se pridržava najviših normi u poštenju, časti i odgovornosti", ističe u priopćenju ministar pravosuđa Jeff Sessions.

Trump: Ovo je velik dan za demokraciju

Predsjednik Donald Trump je na Twitteru odmah izrazio zadovoljstvo McCabeovim otpuštanjem jer ga je već mjesecima imao na piku.

"Andrew McCabe OTPUŠTEN, velik je to dan za muškarce i žene u FBI-u koji naporno rade - velik dan za demokraciju", napisao je Trump.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.