Bivši makedonski premijer osuđen na 9 godina zatvora

Foto: EPA

BIVŠI premijer Sjeverne Makedonije Nikola Gruevski proglašen je krivim u slučaju TNT te je osuđen na devet godina zatvora, stoji u presudi kaznenog suda u Skoplju.

Gruevski je trenutačno u bijegu i nedostupan je organima Sjeverne Makedonije, javlja Klix. Pored Gruevskog osuđeni su i bivši ministar prometa i komunikacija Mile Jankievski, koji je dobio tri godine zatvora, te bivši načelnik općine Gazi Baba Toni Trajkovski na četiri godine, a istu kaznu je dobila i Elizabeta Najdovska.

Što im se stavlja na teret?

Bivši makedonski premijer osuđen je da je zajedno s Jankievskim djelovao na Trajkovskog da iskoristi svoj službeni položaj i protupravno sruši stambeno-poslovni objekt Kosmos u koji je investirao Fiat Canoski.

Gruevski je to učinio kako bi kaznio Canoskog jer je njegova stranka PEI izašla iz koalicije s VMRO-DPMNE-om i ušla u koaliciju s tadašnjom opozicijom SDSM-om.

U siječnju 2018. počelo je suđenje u ovom slučaju, a događaji na koje se odnosilo zbivali su se od travnja 2011. do kraja 2012. godine, piše Klix.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.