Bivša šefica YouTubea (56) umrla je par mjeseci nakon smrti sina

Dugogodišnja čelnica YouTubea Susan Wojcicki, koja je u nekoliko navrata odigrala ključnu ulogu u povijesti Googlea, umrla je jučer u 56. godini od raka pluća.

Wojcicki je živjela s bolešću dvije godine, napisao je izvršni direktor Googlea Sundar Pichai u e-mailu zaposlenicima. Prošle je godine odstupila s mjesta čelnice YouTubea kako bi se usredotočila na svoje zdravlje i osobne projekte.

Emotivni oproštaj supruga i direktora Googlea

Njezin suprug Dennis Troopet, u svojoj objavi kojom je podijelio vijest o smrti supruge, rekao je da Wojcicki nije bila samo njegova najbolja prijateljica i životna partnerica, već briljantni um, brižna majka i draga prijateljica mnogima.

"Njezin utjecaj na našu obitelj i svijet bio je neizmjeran. Skrhani smo, ali zahvalni za vrijeme koje smo proveli s njom. Molim vas, imajte našu obitelj u mislima u ovom trenutku", poručio je.

Wojcicki je također poznata kao jedna od prvih 20 zaposlenika Googlea, koji je kupio YouTube 2006. za 1.6 milijardi dolara.

U svojoj objavi povodom njezine smrti izvršni direktor Googlea naglasio je važnost Wojcicki za povijest Googlea. 

"Bila je nevjerojatna osoba, lider i prijatelj koji je imao ogroman utjecaj na svijet, a ja sam jedan od nebrojenih googlera koji su bolji jer su je poznavali. Jako će nam nedostajati. Naše misli su s njezinom obitelji. Počivaj u miru, Susan", glasi Pichaijev oproštaj od jedne od ključnih osoba u povijesti Googlea. 

U veljači joj preminuo sin (19). Predozirao se u sobi studentskog doma

Wojcicki je preminula samo nekoliko mjeseci nakon što je njezin sin Marco Troopet umro od predoziranja drogom. Ona i njezin suprug imali su petero djece. 

Susan Wojcicki i Dennis Troopet doživjeli su tragediju u veljači ove godine kada je njihov sin Marco pronađen mrtav.

Marco je preminuo u sobi studentskog doma na Sveučilištu Kalifornija, na Berkeleyju, od predoziranja, u dobi od 19 godina.

Njegova baka Esther Wojcicki potvrdila je njegovu smrt u objavi na Facebooku. 

Obdukcijski nalaz otkrio je visoke koncentracije kokaina, amfetamina i Xanaxa u njegovom organizmu u trenutku smrti, prenosi Daily Mail. 

U izvješću je također bilo navedeno da je Marco patio od "kronične zlouporabe supstanci" i da je slomio desni zglob dva tjedna prije smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.