Bernardić pobijedio Antu Ramljaka na sudu

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Robert Anic/PIXSELL

NAKON ponovljenog suđenja Općinski građanski sud u Zagrebu presudio je da bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić ipak ne mora bivšem vladinom povjereniku za Agrokor Anti Ramljaku platiti 75 tisuća kuna jer mu je povrijedio čast i ugled te nanio duševne boli.

Bernardića je Ramljak tužio jer ga je ovaj prozvao kao člana ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda. Nazvao ga je i veleizdajnikom. Zato je Ramljak tražio 150 tisuća kuna odštete, javlja Telegram.

Prvom nepravomoćnom presudom iz travnja 2019. Bernardiću je bilo naloženo da Ramljaku plati 75 tisuća kuna.

Nakon Bernardićeve žalbe Županijski sud u Osijeku tu prvu presudu ukida i slučaj vraća na ponovno suđenje, pred novog suca. Jučer je Općinski građanski sud u Zagrebu donio novu nepravomoćnu presudu. Ovoga puta Ramljakov tužbeni zahtjev je odbijen jer je Bernardić imao pravo kritizirati ga javno.

"Prihvaćanjem prijedloga imenovanja od strane Vlade RH, Ante Ramljak prihvatio je i društvenu i političku kritiku, a posebno kritiku čelnika oporbe, čija je politička uloga u svakoj demokratskoj državi i političkom sustavu – kritiziranje vlasti", navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.