Bebu u Gazi spasili iz utrobe mrtve majke. Sada je umrla

Foto: Profimedia

Umrla je beba koju su u nedjelju u Gazi carskim rezom spasili iz utrobe umiruće majke, doznaje BBC. Beba je na svijet došla nakon hitnoga carskog reza provedenog na trudnici koja je ubijena u izraelskom napadu na grad Rafu u Gazi. Osim majke Sabrin Al-Sakani, među poginulima su bili i otac novorođene djevojčice te njezina trogodišnja sestra Malak.

Beba je prilikom poroda težila 1.4 kg, a rođena je u tridesetom tjednu majčine trudnoće. Odmah nakon carskog reza je smještena u inkubator u bolnici u Rafi zajedno s još jednom bebom. Dobila je ime Sabrin, po majci. 

Izrael: Gađali smo borce Hamasa i infrastrukturu 

No beba je nakon par dana počela imati ozbiljnih zdravstvenih problema. Liječnici su je reanimirali, koristeći ručnu pumpu kojom su joj utiskivali zrak u pluća. No, malena Sabrin je u četvrtak umrla te je pokopana pored majke. 

Tijekom dva zračna napada na Rafu prošlog vikenda ubijeno je 16 djece. Bombardiran je kompleks stambenih zgrada. Izraelske obrambene snage (IDF) navode da su ciljale borce Hamasa i infrastrukturu. Na pitanje o žrtvama u Rafahu glasnogovornik izraelske vojske je odgovorio da su gađani razni vojni ciljevi u Gazi, poput vojnih kompleksa, lansirnih rampi i naoružanih osoba.

Pročitajte više