Bartulica: Jeste li bili u konobi sa Škugorom? Filipović: Nikad nismo zajedno jeli

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

NA zahtjev dijela oporbe, na saborskom Odboru za gospodarstvo održava se javno saslušanje ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića na temu imenovanja hrvatskih članova Uprave Ine kao i planova daljnjeg upravljanja i razvoja te naftne kompanije.

Stephen Nikola Bartulica (DP) je u jednom trenutku pitao Filipovića je li se s uhićenim direktorom u Ini Damirom Škugorom sastajao u jednoj zagrebačkoj konobi, što je nedavno objavio Nacional. Filipović je pitao što to znači, nakon čega je Bartulica ponovio pitanje. Ubacio se HDZ-ov Tušek i Filipoviću poručio da odgovori kako misli da treba.

 

"To je laž. Nikad nisam s njim jeo, nikad nisam razgovarao o plinu i Ini. Nije mojoj mami uplaćeno 23 milijuna kuna. Neću govoriti o natpisima nekog tabloida", rekao je Filipović.

Bartulica kaže da je samo postavio pitanje o zaposleniku Ine s obzirom na to da se radi o odboru na kojem se razgovara o kadroviranju. "Ne znam zašto ste nervozni. Morate odgovarati na pitanja, bez obzira koliko ona bila neugodna", rekao je Bartulica.

"Sad je jasno da ste povezani sa Škugorom, koji je jedan od istaknutijih HDZ-ovaca", komentirao je Grmoja. Podsjetio je da je Filipović ranije rekao da "nikad nije telefonom razgovarao sa Škugorom".

Nacional: Škugor je bio na tajnom sastanku s Filipovićem, tražio je da bude šef HEP-a

Podsjetimo, tjednik Nacional je pisao da je ministar Filipović lagao kad je rekao da Damira Škugora, uhićenog Ininog direktora, poznaje tek površno. Filipović i Škugor su se sreli najmanje dva puta, jednom na Općem saboru HDZ-a 11. lipnja, a zatim i u zagrebačkoj konobi Dida u Petrovoj ulici, pisao je Nacional pozivajući se na neimenovani izvor.

U konobi su se Škugor i Filipović sreli s još jednom osobom, rekao je izvor za Nacional, a susret se vjerojatno dogodio u izdvojenoj prostoriji, koju drugi gosti konobe ne vide.

U vrijeme dok se odvijala najveća pljačka u povijesti Ine Škugor je lobirao da postane šef HEP-a, piše Nacional i dodaje da je na kraju to i usuglašeno s Filipovićem. 

"Zanimljivo je da su Škugor i treća osoba, po svemu sudeći Husić, prije sastanka s ministrom morali ostaviti mobitele sa strane", piše Nacional. Radi se o Goranu Husiću, suvlasniku tvrtke OMS Upravljanje, koji je također optužen u slučaju krađe u Ini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.