Barr tvrdi da "teza da je u Veroni dogovorena prodaja Plive Barru nema smisla"

U REDAKCIJU Indexa u ponedjeljak je pristigla reakcija američkog Barra na Indexov članak objavljen u nedjelju pod naslovom "Tajni sastanak u Veroni: Žužul uvjerio Sanadera da Barr treba kupiti Plivu?", koju potpisuje potpredsjednik Barra Jake Hansen.

Hansen tako navodi kako Miomir Žužul nije angažiran kao lobist Barra, te nema bilo kakve veze s Barrom. Glavna teza cijelog teksta, da je na sastanku u Veroni dogovorena prodaja Plive Barru, nema nikakvog smisla, ističe Hansen.

"Dozvolite da podsjetimo da Pliva u ovom procesu javne ponude još uvijek nije nikome prodana i da dioničari Plive - cijeli niz većih institucionalnih i manjih pojedinačnih dioničara ove odavno privatizirane kompanije - tek  trebaju odlučiti kome će prodati svoje dionice Plive. Dioničari će odluku donijeti u zakonski uređenom i od strane regulatora, HANFA-e, nadziranom procesu koji je upravo u tijeku na temelju dviju konkurentskih ponuda." - navodi potpredsjednik Barra u reakciji na Indexov člana, pa dodaje kako Barr zanima "isključivo institucionalno, na zakonu i regulatornim propisima utemeljeno preuzimanje kompanije."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.