Barack Obama za oslobađanje Aung San Suu Kyi

AMERIČKI predsjednik Barack Obama kazao je premijeru Burme da bi mianmarsku oporbenu liderku Aung San Suu Kyi trebalo osloboditi. Suu Kyin kućni zatvor produžen je u kolovozu zbog izbora koji su planirani za sljedeću godinu.

Aung San Suu Kyi provela je do sada 14 godina u kućnom pritvoru, prenosi BBC. Na Apec summitu koji se održava u Aziji sudjeluju deset članica Udruženja jugoistočnih naroda Azije uključujući i Burmu. Američki predsjednik je već ranije odbijao održati sastanak na kojem će sudjelovati vođe Burme te je ovo prvo sastajanje američkog predsjednika s liderom Burme nakon 43 godine.

"Predsjednik je na održanom sastanku kazao kako se zalaže za oslobođenje Aung San Suu Kyi", izvijestio je Obamin glasnogovornik. "Na sastanku dvojica vođa nisu se rukovala", dodao je. 

Podsjetimo, vojna hunta je odbila žalbu Aung San Suu Kyi prema kojoj je optužena za kršenje kućnoga pritvora na dodatnih 18 mjeseci kućnoga pritvora.

Dobitnica Nobelove nagrade za mir je u proteklih 20 godina u pritvoru provela 14 godina. Nakon presude iz kolovoza svjetska se javnost pridružila prosvjedima protiv nehumanoga odnosa prema toj oporbenoj liderki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.