Bandić proglašen počasnim građaninom Vrbovskog. Vijećnik: Sramim se

Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

GRAD Vrbovsko je prva hrvatska lokalna samouprava koja je posthumno proglasila Milana Bandića počasnim građaninom. 

Oporbenim je istupima dominirao stav kako se dodjela najvišeg gradskog priznanja teško može vezati uz osobu čije je javno djelovanje bilo opterećeno brojnim aferama, dok se pri dodjeli nagrada često zanemaruju zaslužni ljudi u vlastitoj sredini.

"Mene je sram što sam član ovog Gradskog vijeća koje daje takvu nagradu Milanu Bandiću koji apsolutno ništa nije napravio niti dao za ovaj grad", rekao je nezavisni vijećnik Dalibor Kratohvil za Gorske novosti

Za taj prijedlog glasalo je 12 vijećnika

Damir Grgurić podsjetio je na brojne Bandićeve dane u Remetincu i okarakterizirao ga "potencijalnim kriminalcem", a dr. Nedeljko Kovačević ovo je priznanje nazvao nečasnim činom i uvredom vrijednim i kvalitetnim ljudima iz Vrbovskog koji nikad nisu dobili tu, ni bilo koju slično vrijednu nagradu, a zaslužili su je.

Za taj je prijedlog od 17 vijećnika glasalo njih 12, protiv je bilo njih četvero, a suzdržan je bio jedan. Pojašnjavajući ovaj prijedlog, gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić rekao je da je, sada već bivši, gradonačelnik Zagreba gradu Vrbovskom više od dvadeset godina pomagao na različite načine. 

"Bandić je vrlo često pomagao i ostalim dijelovima Gorskog kotara na najrazličitije načine, posebno u teškim danima ledoloma i iznimno jakih snježnih oborina, pa zaslužuje jedno ovakvo priznanje", rekao je Mufić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.