Avionu u zagrebačkoj zračnoj luci otkazale kočnice. Zabio se u vozilo

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

U PONEDJELJAK se u Zračnoj luci Franjo Tuđman dogodila nezgoda u kojoj je sudjelovao zrakoplov SAAB 340 Fleet Air Internationala, piše AvioRadar. Nezgoda se dogodila nakon što je navedeni teretni zrakoplov sletio na stazu 04 zagrebačke zračne luke u 19 sati i nastavio se kretati prema parkirnom mjestu W4. 

AvioRadar navodi kako su zrakoplovu tada otkazale kočnice i da je zbog toga udario u tzv. Follow me vozilo. Zrakoplov se zaustavio ispred teretnog terminala zračne luke, a neslužbene informacije govore da je došlo do curenja hidrauličnog ulja. U nesreći nitko nije ozlijeđen, a točna materijalna šteta još uvijek nije poznata. 

Nezgoda je prijavljena nadležnoj agenciji

Riječ je o zrakoplovu starom 34 godine koji putuje na liniji između Zagreba i Sarajeva. Iz Zračne luke su nam potvrdili da se prilikom parkiranja zrakoplova doista dogodila nezgoda. "Vezano za Vaš upit, možemo potvrditi da se ponedjeljak, 8. svibnja 2023. godine dogodila nezgoda na zapadnoj stajanci Zračne luke Franjo Tuđman, prilikom parkiranja zrakoplova za prijevoz tereta", priopćili su. 

"U nezgodi nije nitko ozlijeđen, a operativne službe zračne luke postupile su sukladno propisanoj proceduri. Događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu", dodali su.  
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.