Avaz: Istražitelji su mobitel ubojice odnijeli u hladnjaču zbog prepoznavanja lica

Dnevni Avaz piše da postoje dva razloga zašto tijelo trostrukog ubojice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića još uvijek stoji u hladnjači Komemorativnog centra u Tuzli.

Prvi je taj da tijelo krvnika iz BiH nitko ne želi pokopati, a drugi je činjenica da je Sulejmanovićevo lice bilo potrebno istražiteljima kako bi mogli otključati njegov mobitel zbog "facial recognitiona" odnosno prepoznavanja lica, piše Dnevni Avaz.

Portal navodi da je mobitel ubojice morao ostati upaljen poslije oduzimanja. Podsjetimo, Sulejmanović je 11. kolovoza ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i dva muškarca, oca i sina. Ubojstvo žene je prenosio uživo na Instagramu.

Sulejmanović imao uključenu opciju prepoznavanja lica i otiska prsta

Avaz saznaje da je Sulejmanović u mobitelu imao uključenu opciju prepoznavanja lica i otiska prsta.

"Istražitelji su njegov iPhone kojim je snimao svoj krvavi pir odnijeli u hladnjaču i pokušali otključati pomoću njegovog otiska prsta, međutim, bila je uključena i opcija prepoznavanja lica. Potom su otvorili oči ubojice i prinijeli telefon licu, međutim, u tom momentu se telefon isključio zbog potrošene baterije", rekao je izvor Dnevnog Avaza.

Avaz: Bit će istraženi svi koju su komentarima snimke ubojstva ohrabrivali ubojicu

To se događalo u početku istrage, nakon što je tijelo trostrukog ubojice prevezeno u Komemorativni centar. Postoje i drugi načini da se dođe do podataka iz mobitela koji sada inspektori pretražuju.

Avaz saznaje da će biti istraženi i svi koji su u komentarima stravične snimke ubojstva koju je Sulejmanović prenosio uživo na Instagramu podržavali ubojicu i poticali ga.

Meta inspektorima dostavlja originalne snimke uklonjenog videa. Inspektori istražuju kompletan sadržaj u mobitelu - poruke, mailove, fotografije, snimke... Avaz piše da od sadržaja u Sulejmanovićevom telefonu strahuju mnogi koji su se s njim družili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.