Aute oduzete kriminalcima vozit će u ministarstvima

JEDANAEST skupocjenih automobila u kojima su se donedavno vozili kriminalci uskoro će biti dodijeljeno tijelima državne uprave i ministarstvima, objavio je RTL u dnevniku dodajući kako se više ne mora čekati pravomoćna odluka suda, već se odmah sve što je zaplijenjeno može dati na korištenje državnim službama.

Ako vlasnici automobila budu oslobođeni, vraća im se procijenjeni iznos automobila.

"Radi se o novijim vozilima kojima se inače koriste tijela državne uprave. Zapravo, tu se radi o uštedi na način da državna tijela neće kupovati nova vozila, nego će koristiti vozila oduzeta u kaznenim postupcima. Vlasnici imaju pravo žalbe.

Ako sud prihvati, onda će se vozilo čuvati, međutim onda će trošak čuvanja i trošak pada vrijednosti pasti na tu osobu. Ako osoba bude oslobođena, radi se sudska procjena vrijednosti prije raspolaganja, napravi se nakon raspolaganja i država će vratiti osobi tu imovinu i nadoknaditi razliku u vrijednosti", rekao je RTL-u glavni tajnik Ministarstva državne imovine Danijel Škugor.

Radi se o 11 automobila zaplijenjenih u posljednjih šest mjeseci.

Oduzeti laboratorij za proizvodnju marihuane ide fakultetu

Agronomski fakultet dobio je zaplijenjene dijelove laboratorija za proizvodnju marihuane, vrijednog 100 tisuća kuna.

"Nama će to puno pomoći jer smo dobili vrlo važne dijelove za uzgoj, ne samo marihuane, odnosno kanabisa, već možemo ovdje uzgajati druge biljne kulture. To dosad nismo imali, ovakav laboratorij ovdje", kazao je za RTL izvanredni profesor na Agronomskom fakultetu u Zagrebu Marko Vinceković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.