Australski nastavnik pedofil zlostavljao šest učenika, neće u zatvor jer je predebeo

Foto: 123rf (nije fotografija događaja u članku)

NASTAVNIK pedofil koji je bolesno pretio neće provesti niti jedan dan u zatvoru jer bi njegov prijevoz australsku državu koštao i do 40.000 dolara.

Peter John O'Neill (61) kod kuće je u Canberri dok čeka presudu. U invalidskim je kolicima, treba cjelodnevnu skrb i sud je proglasio kako je on nesposoban za putovanja.

Sudac Alan Blow rekao je na prethodnom ročištu kako O'Neillu može dosuditi samo uvjetnu zatvorsku kaznu jer je ionako konstantno u kućnom pritvoru s obzirom na to da se ne može kretati, piše Daily Mail.

Zlostavljao i silovao

O'Neill se izjasnio krivim za šest točki seksualnog napada i jednu točku silovanja maloljetne osobe. Osuda bi trebala biti izrečena 25. kolovoza.

Bivši učenici izrazili su svoj bijes ovakvom presudom u Facebook grupi nazvanoj Old Dominic Scholars.

"Baš me briga koliko je bolestan - trebao bi provesti svoje posljednje dane u zatvoru", napisao je jedan muškarac.

Greg Barns SC, O'Neillov odvjetnik, kazao je kako će medicinski zrakoplov potreban za prijevoz njegova klijenta državu koštati između 25.000 i 40.000 dolara.

Na kraju ispada da 61-godišnjak ne može izdržavati kaznu u zatvoru druge australske države za zločine koje je počinio u Tasmaniji, nema novca za plaćanje novčane kazne, a zbog zdravstvenog stanja ne može odrađivati kaznu neplaćenim radom u zajednici.

"Rekao mi je da sam debela i glupa"

Rachel Grguervic, koja je napustila Dominic College 1989. godine, rekla je ranije kako O'Neill nije bio samo pedofil, već da je fizički i emocionalno zlostavljao svoje učenike.

"Rekao mi je da sam debela i glupa, da nikada neće biti ništa od mene i da me nitko neće voljeti", kazala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.