Apple se ispričao za probleme sa signalom



APPLE je korisnicima novog iPhonea ponudio ispriku zbog softverskog problema sa signalom, za koji tehnološka tvrtka tvrdi da postoji od prve generacije najpopularnijeg pametnog mobitela.

U otvorenom pismu korisnicima iPhonea 4 Apple navodi kako ih je "šokiralo kad su otkrili da je formula za izračunavanje koliko crtica signala treba prikazati potpuno kriva". Ta formula prikazuje dvije crtice više nego što bi trebalo.

Problem sa signalom na novom iPhoneu dodatno se pogoršava kad se mobitel drži tako da se prekriva crna traka u donjem lijevom kutu. Neki korisnici požalili su se da im signal zna pasti za četiri ili pet crtica kad mobitel drže tako. Zbog svih pritužbi, tvrtka je otkrila problem, navodi se.

Rješenje dolazi uskoro

U pismu objavljenom prije vikenda u kom se slavio Dan nezavisnosti, Apple je pokušao umanjiti ozbiljnost problema, rekavši kako i mobiteli Nokije, kao i mobiteli koji koriste Googleov softver Android također imaju probleme sa signalom kad ih se drži na određeni način.

Apple tvrdi kako će koristiti formulu za izračunavanje signala mobilnog operatera AT&T, a uključit će je u novi update softvera, koji bi trebao stići u roku od nekoliko tjedana. "Stvarna snaga signala ostaje ista, ali crtice na iPhoneu će o njoj obavještavati puno točnije", naveo je Apple.

Apple bez obzira na probleme navodi kako je iPhone najuspješniji proizvod koji su ikad izdali. "Vratili smo se natrag u radionicu i sve ponovno testirali, i rezultati su isti. Za veliku većinu korisnika koji nisu imali ove probleme, novi update softvera samo će vaše crtice učiniti preciznijima".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.