Apple predstavio novu liniju iPoda i iPod Nano



APPLE je sinoć krenuo u ranu ofenzivu pred Samsungovo predstavljanje novog tableta Galaxy Tab i predstavio novu liniju iPoda, uključujući i model Nano, kojim se upravlja isključivo preko ekrana osjetljivog na dodir.

Kao i prijašnje verzije, Nano ima ugrađeni radio i može prikazivati slike. Novost je to što nema niti jedan gumb, nego se sve obavlja preko ekrana. Uređaj će koštati 149 dolara za verziju od osam, i 179 dolara za verziju od 16 gigabajta.


Steve Jobs je također predstavio i novi iPod Shuffle, najjeftiniji music player u Appleovoj ergeli. Kao i modeli prijašnje generacije, Shuffle može izgovarati imena pjesama i lista za sviranje, ali za razliku od ostalih malih glazbenih uređaja, vraća stari četvrtasti dizajn koji je imao u drugoj generaciji.

Novi Touch

Apple je obnovio i iPod Touch, dodavši funkciju video chata sličnu onoj na novom iPhoneu. Novi Touch ima kameru na prednjoj strani koja omogućava video komunikaciju s drugim modelima novog Toucha, ali i s modelima novog iPhonea. Ima i kameru na stražnjoj strani, koja omogućava snimanje fotografija i videa. Cijene će se kretati između 299 i 399 dolara.

Jobs je također rekao da će korisnici novog iPhonea dobiti nadogradnju softvera koja će im omogućiti upload videa visoke definicije preko bežične mreže. Također, kad budu snimali fotografije, novi softver će snimiti tri blago različite kopije, koje će zajedno davati jasniju sliku. Radi se o verziji 4.1 sustava iOS, a sljedeći će tjedan biti dostupan besplatno.

Appleov iPad trenutno ima stariju verziju iOS-a, ali Jobs je rekao da će nadogradnja doći u studenom i da će omogućavati nove funkcije, kao što je bežično printanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.