AFERA MERCEDES

ANKETA Treba li Gabrijela Žalac dati ostavku?

Foto: Index/Pixsell/Marko Lukunic

GABRIJELA ŽALAC ostavku je mogla dati kada je u subotnje jutro pregazila djevojčicu u Vinkovcima. Mogla se ministarske fotelje odreći kada joj je istoga dana policija naplatila kaznu za vožnju s vozačkom dozvolom koja je istekla prije tri godine. 

No nije to napravila. 

Za nju i premijera Andreja Plenkovića cijela je priča bila gotova kada je izvadila 500 kuna iz novčanika i platila kaznu. Ona mu je ponudila mandat na raspolaganje, što zapravo ništa ne znači, a on joj je rekao da i dalje ima povjerenja u nju. 


No Gabrijela Žalac je sada kompromitirana na sasvim drugom nivou. Otkrićem da njen suprug koristi skupocjeni automobil koji ni ona ni on ne mogu platiti, a koji je prigodno unajmila njena majka, Žalac je zašla u područje sumnjičenja za korupciju. 

I to ne mogu izbrisati nikakva opravdanja o podmetanju u unutarstranačkim borbama. Taj automobil nije imao što raditi u njenom dvorištu, a njen suprug nije smio sjesti u njega. 

Gabrijela Žalac samo je jedan od utega vladi premijera Andreja Plenkovića. Trenutno najteži. Teži čak i od Josipa Stojanovića Jollyja, koji je njenim roditeljima za 900 eura mjesečno iznajmio auto, na plećima ministra financija Zdravka Marića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.