Ana Knežević bit će smijenjena s mjesta predsjednice SSSH

PREDSJEDNIŠTVO SSSH na današnjoj je sjednici donijelo odluku da će Ana Knežević biti smijenjena 7. lipnja na sjednici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. Knežević će tako smijeniti s mjesta predsjednice SSSH, a njenu će dužnost preuzeti vršitelj dužnosti koji će u takvom statusu biti do Kongresa zakazanog za kraj godine.

Naime, Statutarna je komisija jednoglasno zaključila da Ani Knežević na posljednjoj sjednici nije izglasano povjerenje jer nije dobila natpolovičnu većinu glasova članova Vijeća. Na sjednici Vijeća SSSH održanoj 11. svibnja tajnim glasanjem odlučivalo se o sudbini Ane Knežević koja je svoj mandat stavila na raspolaganje.

Tada joj je 20 članova Vijeća iskazalo povjerenje, a 13 je bilo protiv. Kako Vijeće ima 45 članova, Knežević je trebala skupiti natpolovičnu većinu. Zbog različitog tumačenja primjene akta SSSH, odluka je prepuštena tumačenju Statutarne komisije.

Kneževićeva je svoj mandat sindikatu stavila na raspolaganje nakon nepravomoćne presude Općinskog kaznenog suda u Zagrebu u kojoj stoji da je sindikalna čelnica falsificirala dokumente i preko njih ilegalno digla 25 tisuća kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.